Share |

Kalastus

_MG_8311-3.JPG

Tarjoan perhokalastuksen opastusta yrityksille, pienryhmille ja yksittäisille henkilöille Tenojoella ja Iijoen vesistöalueella. Lisäksi tarjoan opastusta perhonheittotekniikassa ja perhon sidonnassa.

TENO:

Teno on yksi maailman parhaista lohijoista. Tenon alati muuttuvat olosuhteet ja koko asettavat hyvän haasteen perhokalastajalle, erityisesti tavoiteltaessa yli 7kg (ns. lohiluokan) kaloja. Erityisosaamisenani on juuri näiden suurien lohien perhokalastus. Mikäli kaipaat vahvaa haastetta lohen kalastukseesi ja huippuelämystä onnistumisestasi, on Teno oikea kohde sinulle!

Tenolla toimialueenani on ns.koskiteno eli väli Levajoelta Alakönkäälle, sekä Suomen- että Norjan puolella jokea. Kauttani on tarvittaessa mahdollista saada myös majoituspalveluita. Majoituksen pyrin järjestämään toivomallenne tai ajankohtaan sopivalle alueelle jokivarresta.  Kesän sesonkeina kysyntää majoituksille jokivarressa riittää, joten mitä aikaisemmin ollaan varaamassa, sitä enemmän vaihtoehtoja on. Pääyhteistyökumppaninani Tenolla toimii Levajoen kohdalla sijaitseva Tenon Tunturituvat Ky. Yhdessä Tenon Tunturitupien kanssa voin rakentaa teille täyden palvelun paketin. Tunturitupien kahvilasta myydään myös sitomiani lohiperhoja. Tietoa Tenon Tunturituvista löydät osoitteesta http://www.tenontunturituvat.fi/. Katso myös valmiit palvelupakettini Tenolle Palvelupaketit-sivulta.

Tietoa Tenon kalastuluvista ja säännöistä löydät osoitteesta https://www.ely-keskus.fi/web/ely/kalastus-tenojoella#.VO8KzvmqmMs

Osoitteesta http://www.tenojoki.fi/tenopaasivut/index.htm löytyy runsaasti linkkejä ja tietoa Tenosta, lohesta ja sen kalastamisesta, majoituspalveluista ja paikallisesta kulttuurista.

Kalastusalueiden tutkimista helpottavat kartat ja paljon muuta tietoa Utsjoesta löytyy osoitteesta http://www.utsjoki.fi/fi/etusivu.php

IIJOKI:

Iijoki on Kalle Päätalon kirjoista tutuksi tullut koillismaan vahva virta. Valjastamaton osa Iijokea virtaa Taivalkosken ja Pudasjärven halki kohti Perämerta. Joessa on runsaasti koski- ja virta-alueita sekä paikoitellen vahva harjus-, siika- ja taimenkanta. Sivujoet tarjoavat myös erämaisia alueita rauhaa kaipaaville kalastajille. Kokoluokaltaan Iijoki sivujokineen tarjoaa ihanteelliset olosuhteet ja erittäin monipuolisen kalastuspaikkavalikoiman perhokalastajalle.

Iijoella toimialueena on Pudasjärvi ja Taivalkoski. Iijoen lisäksi järjestän opastusta Iijoen sivuvesistöissä, joista merkittävin on Kostonjoki Taivalkoskella. Iijoen varressa ei ole majoitusta tarjoavia varsinaisia matkailuyrityksiä. Kauttani on mahdollista saada majoitus joihinkin yksityisten omistamiin mökkeihin ja majoituspalveluita löytyy kohtuullisen ajomatkan päässä kalapaikoista.

Tietoa Iijoen vesistöalueesta löydät osoitteesta www.iijoenvesilla.fi