Kevättä kohti

Share |

Tiistai 2.2.2016 klo 22:53 - Harri Paananen


Helmikuu on saatu alkuun ja eilen saimme nauttia ensimmäisestä ilmaltaan keväisestä päivästä. Päivän mitta on jo yli tuplaantunut joulusta ja se näkyy selvästi myös auringon korkeudesta keskipäivällä. Helmikuun puoliväliä olen pitänyt ns. taitekohtana kevääseen siirtymisessä ja pian se on käsillä. Edessä on siis yksi upeimmista jaksoista vuodenaikojemme vaihtelussa.

Säätyyppi on muuttunut kolmen pakkasviikon jälkeen epävakaiseksi. Lunta on vieläkin tavallista vähemmän, mutta vanhan sanonnan mukaan talvi ei tahdo tavoistaan päästä ja todennäköisesti edessä onkin lumipintaa vahventava ajanjakso. Sääennusteet lupailevat viikonlopulle ja ensi viikolle jopa plusasteita ja silloin tilanne voi pitempään niin jatkuessaan kääntyä tilapäisesti lunta tiivistäväksi.

Puolentoista viikon päästä Pudasjärvellä pidetään perinteiset Umpihankihiihdon MM- kilpailut ja taas iso joukko kisaajia säntää Syötteelle umpihankea puhkomaan. Nyt hiihto- olosuhteet ovat kohtuullisen kantavan lumen vuoksi hyvät, mutta tilanne ehtii vielä toki muuttua.

Kovien pakkasten vedellessä viimeisiään vahvistuva kuutamo tarjosi upean talvisen yömaiseman. Ohessa muutama kuva kuutamoretkeltäni.

Terveisin Harri Paananen

_MG_0288-1.JPG

_MG_0291-1.JPG

_MG_0293-1.JPG

_MG_0305-1.JPG

_MG_0341-1.JPG