Lumipeite kasvaa

Share |

Torstai 25.2.2016 klo 22:31 - Harri Paananen


Säätyyppi on jatkunut pilvisenä ja lunta on sadellut harva se päivä. Lumipeite on kasvanut päivittäin, mutta edelleen sitä on Pudasjärven alueella, vaaramaisemia lukuunottamatta, suhteellisen vähän. Parin viikon takainen lämmin viikko tiivisti lumen ja sen jälkeen lämpötila on pysynyt pakkasen puolella. Näin pehmyen pintalumen alla on kova kerros, joka tekee lumella liikkumisesta nyt varsin mielekästä. Sitä olenkin hyödyntänyt aktiivisesti pieniä lumikenkäretkiä tehden.

Vanhan perinnetiedon mukaan keskiviikkona olleen Matin päivän myötä on siirrytty kevääseen. Kiihtyvällä vauhdilla pitenevä päivänvalo ja auringon lisääntyvä lämpö tukevat hyvin tätä ajatusta. Varma kevään merkki on myös hyvään vauhtiin päässyt hiihtolomakausi.

Pilvisten päivien seassa oli onneksi yksi poikkeus reilu viikko sitten. Komean ja keväisen auringonpaisteen jatkeena oli kirkas tähtitaivas sekä kasvava kuutamo. Sitä hetkeä hyödynsin innolla ja kävin kuvaamassa Syötteen tykkymaisemia ja onneksi myös revontulet ilmestyivät paikalle. Ohessa muutamia kuvia tuolta illalta.

Terveisin Harri Paananen

_MG_0528-2.JPG

_MG_0544-2-4.JPG

_MG_0581-2-4.JPG

_MG_0588-2.JPG

_MG_0593-2-4.JPG

_MG_0601-2.JPG

_MG_0609-2-4.JPG